Europa?

Potser perquè Kenya és una antiga colònia britànica i perquè el turisme és de wasungus (blancs) majoritàriament, deixant de banda l’omnipresència nord-americana, un s’imagina Kenya mirant Europa.

I en molts aspectes no és així. Les notícies van plenes dels interessos industrials, comercials i polítics que la Xina i la Índia tenen envers Àfrica. Però independentment d’això, el que sí que es copsa, simplement fent vida allà, és que hi ha una relació comercial molt més natural cap a l’Est i el Sud que cap a l’Oest i el Nord.

Per exemple, pel que fa als cotxes. Es veuen alguns volvos, alguns renaults… Però sobretot hi ha masses de Nissan, Subaru, Toyota, Honda, Suzuki, Mitsubishi… En gran part 4×4 (per poc que se surti de Nairobi, gairebé imprescindibles). El mercat de cotxes comercials va així: primer Toyota, després CMC (que comercialitza diverses marques), després GMEA. Altres estadístiques de vendes del 2007 es poden veure en aquest altre article del Business Daily Africa.

L'aparcament del Hilton; foto de CokeeOrg  / Dongyi Liu

Foto de CokkeOrg/DongiLiu a Flickr

Un altre exemple, molt diferent: el vi. Quan un mira les cartes de vins dels restaurants, el que troba són vins de Xile o de Sud-àfrica. Podeu veure la carta de vins del Carnivore, el restaurant més famós de Nairobi…

Probablement l’explicació més senzilla és que la comunicació principal amb l’exterior és via el port de Mombasa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: